Redescobert el gripau d'esperons (Pelobates cultripes) al Parc Natural de l'Albufera després de 23 anys sense cites

El gripau d'esperons occidental, Pelobates cultripes, torna a ser un habitant del Parc Natural de l'Albufera després de 23 anys sense cap cita d'aquesta espècie. Tants anys desaparegut que fins i tot hi havia qui el donava per extingit. Però per sort no ha sigut aquest el cas. En el darrer volum del "Boletín de la Asociación Herpetológica Española" (BAHE), que acaba de ser publicat, el company Ángel Gálvez, juntament amb altres investigadors de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València, ha publicat l'article "Primera cita de Pelobates cultripes en el Parque Natural de l'Albufera de Valencia desde 1995". En aquest treball es descriu el re-descobriment de l'espècie gràcies a la troballa les seues larves (capgrossos o cullerots) a una "mallada", punt d'aigua temporal que es forma a les dunes de la franja litoral de l'Albufera, molt sovint salobres. Les casuístiques d'aquesta troballa fan pensar que és fruit d'una recolonització des de dins del propi ambient d'aigües temporals dunars, perquè la mallada on foren localitzades les larves fou restaurada el 1998, tres anys després de les anteriors cites de Pelobates cultripes

Si voleu consultar el seu treball podeu entrar en la secció corresponent al volum 29(1) del BAHE a la web de l'Asociación Herpetológica Española o bé clicar al damunt de les següents línies:

Gálvez, Á., Olmo, C., Alambriga, I., de Manuel, B., Armengol, X. 2018. Primera cita de Pelobates cultripes en el Parque Natural de l'Albufera de Valencia desde 1995. Boletín de la Asociación Herpetológica Española, 29(1): 157-159 (In press). 
http://www.herpetologica.org/BAHE/BAHE29(1)_2018_06_Cons05.pdf