Demà s'inicia a la Facultat de Ciències i Tecnologia (FCT) de la Nova Universitat de Lisboa (UNL), en el Campus de Caparica la setzena edició del congrés anual que organitza l'Assocació Europea de Paleontòlegs de Vertebrats (XVI Annual Meeting of the European Association of Vertebrate Palaeontologists). El grup de Paleoherpetologia de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) no podia faltar a aquesta reunió i ho fem aportant nous estudis sobre la nostra especialitat.
Des de l'IPHES la major aportació la farà el Doctor Hugues-Alexandre Blain, que participa en sis comunicacions diferents, on es presentarà la diversitat d'especies d'herpetofauna prehistòrica quaternària documentades a jaciments de Bèlgica, Sèrbia, Iran, Espanya i França. La també paleoherpetòloga i companya Almudena Martínez Monzón participa en el treball belga, que porta per títol: "Amphibians and squamate reptiles from the latest Pleistocene of Caverne Marie-Jeanne (Hastière-Lavaux, Namur) and a review of the Quaternary herpetofauna from Belgium".
Per la meua part, participe amb un pòster on exposem els resultats preliminars de les prospeccions herpetològiques que estem portant a terme en els voltants d'Atapuerca i que també abasten la meitat septentrional de la província de Burgos. Amb aquestes prospeccions, centrades tant en l'aspecte biogeogràfic de distribució actual com amb la identificació de nous corotipus regionals, pretenem generar un nou marc per a la reconstrucció paleoambiental i paleobiogeogràfica de les concurrències d'herpetofauna que estem recuperant a l'estratigrafia dels jaciments de la Serra d'Atapuerca. El treball, firmat en conjunt amb els paleontòlegs Hugues-Alexandre Blain i Gloria Cuenca-Bescós, així com pels meus companys herpetòlegs i participants de les prospeccions Rubén Sánchez, Luis Albero y Carlos Ortega, porta per títol: "Paleoenvironmental inferences based on actualistic herpetological database: the case of Sierra de Atapuerca".